TVR 2 Bani

No fir-ai tu să fii de post teve.
Credeam că politica TVR de a anunţa una şi de a difuza cu totul alta se încheiase cu ceva vreme în urmă. Speram ca măcar postul 2 să mai aibă o urmă de decenţă, că tot se erija în post de tineret şi bălării de-astea. Pfuai, pe dracu’!
Deci ia uite ce se anunţase din timp:

3 aug, ora 18.30 / reluare 0.50, TVR 2: Festivalul ARTMANIA II, 15 – 17
iunie 2007, Sibiu. Secvente din recitalurile ANATHEMA (Marea Britanie) si
AFTER FOREVER (Olanda), interviuri cu Daniel Cavanagh si Floor Jansen.
3 aug, ora 24, TVR 2: Festivalul ARTMANIA II, 15 – 17 iunie 2007, Sibiu.
Secvente din recitalurile ALTAR, VITA DE VIE si MY DYING BRIDE (Marea
Britanie), interviuri cu Andy Ghost, Sorin Danescu, Sorin Tanase si Aaron
Stainthorpe.

Am şi sursă, nu trebe să mă credeţi pe cuvânt.
De la bun început mi se păreau cam dubioase orele alea, adică stai puţin, de ce apare 3 august de două ori, oh, this can’t be good, dar am zis hai, totuşi, ceva ceva or da şi ei. Mă bazam pe aşa zisa reluare de la 0.50 şi pe ce-o fi vrut să fie chestia aia de la ora 24. Ba chiar anunţ câţiva prieteni. Cu un presentiment sumbru răsfoiesc teletextul pentru o confirmare care, însă, nu vine. Hopaaa.
Pentru că aşa arăta programul TVR 2 pentru ziua de vineri 3 august. Nici urmă nici de reportajul de la 18.30, nici de cel de la 24, nici de cel de la 00.50. Le-au îngropat împreună cu Nu-Prea-Fericitul, pesemne.
M-am gândit şi altfel, zic dom’le, poate că ăştia de la TVR or fi mai catolici ca Benedict XVI şi când zic vineri la doişpe noaptea se referă de fapt la vineri dimineaţa de tot, joi noapte cum ar veni (ceea ce e o tâmpenie, fie vorba între noi, căci o zi de emisie începe la ora 7.00). Nici o grijă, în programul de joi nu apărea nimic în afară de reportajul de la 00.50, reluarea celui de la 18.30. Şi întrebarea, astfel, rămâne: unde-au dispărut reportajele care ar fi trebuit difuzate vineri, 3 august? Trecând peste faptul că oricum e cam penibil să faci coverage unui eveniment la o lună jumate după ce a avut loc, adică înţeleg, hai, o săptămână, două, dar o lună jumate mi se pare deja o bătaie de joc.
Dar de fapt asta şi merită sataniştii ăia nespălaţi cu muzica lor de rahat cu tot.

Mi-e ciudă doar că televiziunea asta spoită trăieşte din banii plătiţi de telespectatorii pe care îi calcă în picioare sistematic. Şi din care fac pariu că 60% nici n-o urmăresc. Până una alta, poporule, trezeşte-te! Lasă dracului televizorul, cu banii pe care-i dai pe cablu mai bine mergi la concerte şi festivaluri pe care nici naiba n-o să ţi le difuzeze, şi pe care chiar dacă ţi le-ar difuza cineva n-ar face-o la data şi ora anunţate, doar aşa ca să-ţi bagi tu unghia-n gât de meloman ce eşti, că ţi-a trebuit concert! Măcar eu ştiu că am fost acolo, ştiu ce am văzut, ştiu ce am auzit, ştiu ce am simţit şi nici cel mai bun reportaj nu poate concura cu aşa ceva. Dar mă gândesc că sunt oameni care şi-ar fi dorit din toată inima să fi putut fi acolo dar care n-au reuşit dintr-un motiv sau altul, şi pentru care reportajele astea erau veritabile guri de aer proaspăt. Of. Bine că avem pe Internet clipuri filmate de amatori, că dacă ne bazăm pe “profesionişti” tot rămânem cu buza umflată.
Oh, and as a side note, poate cineva să-mi explice de ce concertul The Gathering a fost singurul unde TVR nu a filmat absolut nimic? Să fi fost o cerinţă expresă a managementului lor, sau a fost numai delăsarea televiziunii pe motiv de “hai bre, cine dracu’s şi ăştia?!”…?

2 Responses to “TVR 2 Bani”

  1. Arianrod

    partea cea mai interesanta pentru mine este ca in promo-ul difuzat de TVR2 se foloseste video-ul House of Sleep al celor de la Amorphis, de am avut impresia (inconstienta ce-i drept) ca le-a venit mintea la cap si vor difuza concertul de anul trecut, care la vremea respectiva a fost considerat necompatibil cu target-ul TVR. inca am o nebuloasa care e legatura intre House of Sleep si Anathema, My Dying Bride, Tarot etc.

  2. Arianrod

    intre timp am facut rost de concertul de la Sibiu.
    ironia sortii, de la cineva din Finlanda

Leave a Reply