They cover your ears in Byron

Sau “băăăi, de când n-am mai călcat în Suburbia!”
Adică de ceva mai mult de un an. Not really my kind of place, you know? Give me Clubul Ţăranului any time of the day. Hell, chiar şi Lăptărie. Dar Suburbia… neah.
Şi totuşi, când vrei să-i vezi pe Byron prima dată după prea multă vreme nu-i nici locul ăla atât de rău. Cică se începea la 21. Cum bănuiam, pe la 22,30 s-a dat drumul la cântare.

Au mai constatat şi alţii că românii fumează de…
Problemă acuma – dacă se zice că “bei de stingi”, oare merge să zici că “fumezi de aprinzi”?
În sfârşit, că românii fumează al dracului de mult. Şi de des. Şi în cantităţi industriale, maică! Aţi prins ideea?
Adică în jurul meu erau vreo… 2, 4, 6, 8… hai să zicem 10 oameni. Nu-i greu de imaginat că în permanenţă era cel puţin o ţigară aprinsă undeva la mai puţin de un metru de mine. Dar de obicei erau mai mult de două. Eh, dacă am zis mai demult, nu ştiu dacă aici, că nu-i pot înţelege pe ăia care merg la un concert şi se îmbată pulbere de, probabil, nu mai ţin minte nimic, tot aşa nu pot să-i înţeleg pe ăia care merg la un concert şi dau gata 10 ţigări în 2 ore! I mean… wtf people!
Da’ în sfârşit.
Eu înainte să înceapă: “Ia zi, cu ce încep? Eu zic că A Peaceful Mind.”
:D

Deci cum să spun, cântecul ăla e ceva fantastic, fenomenal, aproape suprem. Da bre, e dragoste de la prima ascultare. E dincolo de orice. And it’s only getting better, de fiecare dată când îl cântă. Ăsta de joi noapte a fost parcă cel mai desăvârşit. Cu tot cu solo de chitară. Mor de nerăbdare şi de curiozitate şi de toate alea să-l aud odată imprimat în studio, sunt convins că o să rupă cam tot.
Apoi ne-am plimbat cu spor prin Forbidden Drama, de la piesa omonimă, trecând prin Fake Life şi ajungând până la On the Road şi Blow Up My Tears. Annoying Detail a fost un deliciu, o coardă din chitara lui Dan nemaisuportând tensiunea a cedat, iar rezultatul a fost admirabil – cu 6fingers preluând la clape solo-ul de flaut al unui Dan preocupat cu chitara sa buclucaşă. De altfel parcă ăsta a fost cel mai plin concert pentru 6fingers, din câte am văzut. L-am auzit cam peste tot, şi a strălucit nu numai în clasicele sale intervenţii de pe Losing Control sau Annoying Detail, ci absolut în tot ce făcea. Solo-ul său din Get Off, cover-ul după Prince cântat la bis, a fost cred cel mai genial solo de clape pe care l-am trăit vreodată.
Un element nou în decor a fost Jacob Glick, anume basistul care a intrat în ecuaţia Byron după ce Szabi s-a retras. Eram curios să văd ce-i poate pielea şi am rămas tare plăcut surprins. Aşadar nu vorbea Dan prostii în interviul ăla de la Radio Lynx când zicea, poate în alte cuvinte, că tipul e un fenomen. Calm, complet în lumea lui, se juca în cel mai dezinvolt mod cu basul şi cu reacţiile noastre, trimiţând din când în când furtuni de note teribil de joase spre deliciul (sau nu) al celor din public. Momentul său de maxim a fost solo-ul din Get Off, când împreună cu Mateşan alcătuia un expeţional duo ritmic. Super, super tare.

Dacă tot n-am avut parte de lansare de videoclip la Blow Up My Tears, Oleg Mutu având, pare-se, niscai probleme cu montajul, apogeul serii aş spune că a fost cântecul nou – Sirens. Hopefully, dacă n-aţi fost de faţă nici n-o să aveţi de unde să-l auziţi :) Îmi place direcţia pe care-o conturează, împreună cu A Peaceful Mind şi Blinded By Sunshine. We’ll only see what the future holds.
Ca de obicei, s-au cântat şi cover-uri, în număr de trei – Paranoid Android, care a sunat rău de tot, adică evil, iar la bis Get Off pe care fiecare şi-a etalat măiestria la instrumentul său şi Lazy, cu care văd că le cam place să închidă concertele. Unele peste altele un concert frumos, iar impresia pe care mi-o lasă cei cinci este din ce în ce mai bună, dacă mai e loc de mai bine. Comunicare excepţională, atât cu publicul cât şi între ei, şi din ce în ce mai multe momente în care pur şi simplu se joacă, dovedind chimia fantastică ce există între ei. Iar the Jacob dude s-a integrat perfect, parcă ar cânta cu formaţia de ani de zile, deşi nici aceasta nu cântă de mai mult de un an şi ceva.

Concluzia, aşadar, este aceeaşi ca data trecută când am scris despre un concert Byron – dacă auziţi că trec pe la voi prin oraş, faceţi tot posibilul să-i vedeţi. Merită.

3 Responses to “They cover your ears in Byron”

 1. Lelaina

  Vaaai, ce te invidiez c-ai fost acolo. I`m a sucker for Byron.
  Apropo de Anathema, deja suntem 3 nimicişti, se ţine ca mini-nimic.org meeting? : )

 2. Prăjitorul din Oz

  heheh, de ce nu? :D si poate ne-om mai strange.

 3. mary

  dap, mi-aduc si eu aminte cu drag de seara aia. lasind la o parte “locatia”.

Leave a Reply