Pe rază, nu pe diametru

Ţineţi minte ziua de azi.
Eventual decupaţi-o din calendar şi puneţi-o bine, la păstrare undeva, sau puneţi-o la marinat, la murat, la conservat, întru groaza şi dezgustul celor ce vor veni. Ziua în care s-au deschis cerurile deasupra epavei ăsteia de oraş, din ele pogorându-se porumbelul roşu, cu secera şi ciocanul în gheare şi cu rânjetul lui Ilici Iliescu în cioc. Ziua în care ne-am bătut joc definitiv şi irevocabil de toţi cei bătuţi şi morţi la “revoluţie”. De toţi cei cărora minerii le-au plantat panseluţe în scăfârlii. De toţi cei care au sperat.
Pe de altă parte, suntem un popor de orbi pentru care nici o cruce a martiriului nu va însemna vreodată nimic. Suntem un popor pentru care “votul liber şi universal” este cea mai mare capcană, cea mai mare rană, cea mai mare greşeală. Suntem un popor care purtăm, fiecare dintre noi, pecetea deziluziei. Există, într-adevăr, un cancer în Bucureşti care trebuie extirpat, şi putem sau nu avea nevoie de un medic pentru asta. Fiecare vot pentru Oprescu este încă o celulă adăugată trupului său hulpav – mă întreb cum de n-a realizat toată lumea chestia asta până acum. Există un cancer care-a făcut metastaze atât de adânci în trupul ţării ăsteia încât va fi nevoie poate de sute de ani pentru o recuperare completă – iar numele său este, după cum cred că vă daţi seama, Ion Ilici Iliescu. III, acest 666 al României care trebuie să piară, odată pentru totdeauna, împreună cu toţi sateliţii săi.
Şi care în loc să piară ne zâmbeşte azi bine-mersi de pe chipul învingătorului domn doctor, reprofilat pe proiectant oniric de autostrăzi.

Cea mai mare glumă. Cea mai mare bătaie de joc la adresa unui Bucureşti atât, atât de încercat.
Să plouă cu pucioasă peste noi. Pe bisturiul însângerat al lui Oprescu e agăţat un rânjet.

2 Responses to “Pe rază, nu pe diametru”

 1. BAboo

  ,,Suntem un popor pentru care “votul liber şi universal” este cea mai mare capcană, cea mai mare rană, cea mai mare greşeală.”, spuneţi Dvs…

  Dar cum trebuia facut? Să voteze numai cei care au avere? Dvs., aţi mers la vot? Nu că spun…da’ vreau să zic… Asta e părerea mea!
  Cu stima,
  Baboo, http://www.mesterucasei.blogspot.com

 2. Prăjitorul din Oz

  Problema nu cred ca este “cine sa voteze”, ci mai degraba “cine sa nu voteze”. Sistemul presupune ca votul oricui este egal cu votul oricui altcuiva, iar aici consider ca e problema. E mult de discutat, in linii mari da, cred ca unele categorii de persoane n-ar trebui sa se bucure de dreptul la vot. Detinutii, cei cu afectiuni psihice etc.
  In alta ordine de idei multumesc pentru comentariu. Si fara lipsa de stima, consider ca “Dvs” nu este necesar, sunt adeptul unei atmosfere mai… relaxate :)
  Si ca va raspund, da, am mers la vot.

Leave a Reply