The Apes are back in town!

Nu ştiu sigur dacă să mă îngrijorez sau nu din pricină că despre toată bătaia de joc cu banii de la buget pentru biserici şi creşterea salariilor popimii n-am scris nimic în ultima vreme. Probabil scârba e mult prea mare. Veninul este, cu siguranţă, acolo. Mult. Poate va răbufni la un moment dat, poate chiar zilele astea. Dar momentan mi-e imposibil să-mi închipui că anvergura dispreţului pe care îl am faţă de BOR şi de Parlamentul care pupă în cur adunătura aia de mincinoşi ordinari poate fi reflectată în cuvinte.
Aşa că îmi întorc capul către veşti de alt soi, care mai degrabă să mă ajute să rezist, nu să mă omoare cu zile.

Pe Guano Apes îi ascult de o grămadă de timp. Cam din vremea în care scoteau bijuteria aia de Walking on a Thin Line. Mereu mi-a plăcut dualitatea lor incredibilă, cum printre exhibiţii jucăuşe, sărite de pe fix, puteai găsi în muzica lor tuşe de o profunzime cutremurătoare. Una din formaţiile alea ajunse în ingrata postură de a fi cunoscute doar foarte superficial, prin două sau trei piese mai difuzate în vremea lor (think “Lords of the Boards” sau “Open Your Eyes”). Dar alea abia dacă sunt cristalele de gheaţă din vârful vârfului aisbergului.
Guano Apes s-au despărţit în 2005. Mi-a părut teribil de rău la vremea respectivă, dar cu timpul, pe principiul “better to burn out than to fade away”, am ajuns să mă consolez cu ideea că un album nasol, ratat, mediocru din partea lor ar fi fost cu mult mai greu de suportat. Rămâneam astfel cu 3 albume sclipitoare, o grămăjoară drăguţă de B-sides şi un feeling similar cu ce aveam să simt, mai târziu, pentru Firefly.

Ei şi uite cum azi, navigând complet casual pe Metalhead, observ la secţiunea de ştiri că Guano Apes ar fi confirmaţi la festivalul Nova Rock din Austria. Prima mea reacţie – wtf? Urmat de un lung şir de omfg.
După un minut de zăcut în şoc mă duc la ei pe site. Şi aflu, în cele din urmă, că e pe bune, e oficial, e în curând pe ecrane: Guano Apes se reunesc pentru a participa la o serie de festivaluri vara asta.
Din păcate Nova Rock se desfăşoară în zile de sesiune în ceea ce mă priveşte, şi noh, ar fi genul de chestie pe care-aş face-o, dar parcă tot am aşa… o reţinere :D
Aşa că poate şi ceva pe plaiuri mioritice? Aşa de bine ar da în peisajul unui B’estfest… [/wishful thinking]
Sau poate măcar ceva prin vecini, un Sziget, o Bulgarie ceva?
Ioooiiiii, I’m so hyped. Şi bineînţeles că din moment ce cântă din nou împreună înseamnă că, de bine de rău, au trecut peste orice-ar fi fost nasol între ei. Iar asta poate însemna că reuniunea va ţine mai mult decât numai o vară de festivaluri… [/wishful thinking]
Mă rog, toată chestia asta trimite şi semnale negative cu duiumul (bă, fii serios, au rămas şi ei fără bani şi vor să se redreseze; bă, fii serios, dacă mai scot vreun album nou precis o să fie vreo lăbăreală menită să se vândă masiv; and so on) dar pe cuvânt, aşa m-a înveselit vestea asta că n-am chef să le analizez.
Fie ce-o fi, concerte să fie :)

2 Responses to “The Apes are back in town!”

  1. Roxa

    Iooooooi, acu` am vazut si io la ei pe site… si apoi la tine ! Mooor ! :D Ar fi bestial sa vina-ncoace. :]

  2. D-ra Ralu

    ai o leapşă de la mine, nenea.

Leave a Reply