Ham!

Să mai îndrăznească cineva să zică despre câini că vai, ce animale inteligente sunt. Sau poate că or fi, da’ prin contaminare de la oameni, şi maidanezii cum nu prea mai au parte trec printr-un proces de tâmpire. Pentru mine, inteligenţă înseamnă de exemplu că atunci când e noapte îţi dai seama că e noapte şi acţionezi în consecinţă. Gen… dormi. Sau orice alte activităţi nocturne ai mai avea. Dar al naibii să fiu dacă pricep inteligenţa din spatele lătratului în continuu vreme de 3 ore. Şi în creierii nopţii, cam ca acum. Irelevant la ce latră, deşi e şi asta o întrebare pe care mi-o pun de multe ori. A mai remarcat cineva cum obişnuiesc cei mai mulţi maidanezi să latre când treci pe lângă ei? Ei nu latră la tine propriu-zis, sau cel puţin nu se uită la tine atunci când o fac. Latră dar se uită în părţi, ba chiar parcă evită expres să se uite la tine. Şi zău de nu-ţi lasă senzaţia că ei de fapt latră aşa, în general, că aşa s-au trezit ei cu chef.
Zău, la ce dracu latră câinii ăştia?
Şi măcar de-ar fi ceva concret ce îi deranjează, să ia frate nişte măsuri! Dacă tot sunt inteligenţi. Dar nu, ei preferă să stea şi să se uite. Şi să latre. În continuu.

Eram într-o cafenea ieri cu mai multă lume şi, aruncând sporadic câte un ochi şi la televizor, am prins o ştire pe la Observator, parcă, cum că nu ştiu ce individ a otrăvit o grămadă de câini din nu ştiu ce cartier cărora le dădea lumea de mâncare şi bla bla bla.
Băi, mare om. Respecte şi recunoştinţă.

4 Responses to “Ham!”

 1. spyked

  Să mai îndrăznească cineva să zică despre câini că vai, ce animale inteligente sunt.

  Unii sunt. Am văzut câini (maidanezi) trecând doar pe verde la semafor. Mi-am făcut și eu cruce și am trecut cu ei.

  Irelevant la ce latră, deşi e şi asta o întrebare pe care mi-o pun de multe ori

  Se întâmplă să latre unii la alții, în același stil în care pe unele femei le apucă pălăvrăgeala când te aștepți mai puțin. Oricum, și eu îmi pun întrebări de genul: „de ce nu se spală unii oameni, deși au mâini, implicit au cu ce să apuce săpunul” sau „de ce se împinge lumea la mici de 1 mai la spectacolul lui Vanghelie? Dacă ar aștepta liniștiți tot aia ar fi”. Zău, unii oameni sunt mai proști ca animalele.

  A mai remarcat cineva cum obişnuiesc cei mai mulţi maidanezi să latre când treci pe lângă ei? Ei nu latră la tine propriu-zis, sau cel puţin nu se uită la tine atunci când o fac.

  Din câte știu, majoritatea câinilor stau bine cu mirosul dar prost cu vederea. Chiar și așa, e posibil ca respectivii să latre tot către tovarășii lor câini, în speranța că îi aude careva.

  Ce-i drept e că și pe mine mă irită cățeaua din spatele blocului care latră ca apucata. Aștept cu răbdare ziua când va da colțul.

 2. sara

  Pentru că atunci când dă colţul ajunge-n faţa blocului.

 3. Prăjitorul din Oz

  @spyked – chestia cu semaforul e complet irelevanta, e doar un reflex conditionat. daca te claxoneaza masina de suficiente ori cand treci pe rosu, ajungi sa treci pe verde.
  in rest, de acord ca unii oameni sunt mai prosti ca animalele – dar macar in prostia lor nu ma musca de craci. sigur, mai sunt aia care baga cutitu-n tine, dar quite frankly aia pentru mine nu-s oameni si i-as trimite la eutanasiat fara nici un dubiu. impreuna cu cainii astia.
  uite, vezi ce comparatie faina am gasit?
  scuze pentru reactia foarte prompta.

 4. t.s.

  ubercool. keep on writing like that. scrie si ceva despre pisici de ex – m’au frecat la cap atatea cheekz pana acum cu matzele lor [cat de “independente + smart” sunt, chiar mai smart decat cainii, lol] ca as citi cu placere.

  hm din pacate asculti o muzica insuportabila :P

Leave a Reply