Steluţele lui Oprescu

Reluând tema electorală din ultimul post, prelungind aşteptarea d-rei Ralu (si, poate, a altora) pentru poveşti de la NIN şi strângând din dinţi din cauza accesului cu ţârâita pe care-l am la Internet în ultimele zile (tocmai în zile d-astea mă loveşte inspiraţia :)) Iar tastatura la care scriu este groaznică), mi-am adus aminte ieri de simbolul electoral al lui Sorin Oprescu.

oprescu

Probabil că îl ştiţi – eu, cel puţin, m-am întrebat mereu ce dracu o fi vrut respectiva chestie să însemne. Pesemne că însuşi împricinatul s-a gândit că simbolul respectiv va fi prilej de nedumerire, acordându-i astfel o întreagă pagină pe site-ul său de campanie. Ce justificare lungă şi degeaba :D Spicuind:

Steaua cu şapte colţuri preia atât semnificaţiile generale ale stelei, cât şi pe cele ale cifrei 7. Aşadar, steaua cu şapte colţuri figurează armonia lumii şi fiinţa umană în totalitatea sa. Ea reuneşte triunghiul (reprezentarea lui Dumnezeu) cu pătratul (simbolul pământului). Steaua cu şapte colţuri are o semnificaţie generală de limpezime, progres şi evoluţie şi ne leagă pe noi, oamenii, de absolut, de izvorul vieţii şi de energia cosmică.

Dacă la început aş fi fost, să zicem, tentat să cred că au dat misticismele în nenea Oprescu (încă o bilă neagră, de altfel, în contul său), ieri am râs copios întrucât pot spune că i-am găsit sursa de inspiraţie. Pe naiba sacru, profan, mitologie, hermeneutică şi alte bălării – explicaţia este mult mai simplă si mai pământească. Mare meşter, domn’ doctor ăsta. Şi, aparent, un mare fan IKEA:

ikea-kallt

One Response to “Steluţele lui Oprescu”

  1. citeste.info

    Scobitori de porţelan » Blog Archive » Steluţele lui Oprescu…

    “Reluând tema electorală din ultimul post, prelungind aşteptarea d-rei Ralu (si, poate, a altora) pentru poveşti de la NIN şi strângând din dinţi din cauza accesului cu ţârâita pe care-l am la Internet în ultimele zile (tocmai în zile d-a…

Leave a Reply