Sunt un gigolo ţigan beţiv

…sau cel puţin asta este părerea distinsului domn Ludovic Organ (!) în ceea ce mă priveşte pe mine şi pe ceilalţi circa 2 milioane de români, poate mai mulţi, sper că mai mulţi, care-l vor vota pe Băsescu. E uşor să debitezi chestii de-astea, problema e cine dracu’ te mai ia în serios când tu însuţi arăţi, vorbeşti şi te comporţi mai mereu ca după o trotilare severă. Dovadă este însăşi declaraţia, care ar trebui (într-o ţară normală, mind you) să reprezinte o lovitură sănătoasă de baros în firava tendinţă ascendentă a colegului de partid, Crin, în ceea ce priveşte viitoarele alegeri. Adios credibilitate, m’sieur Antonescu, dacă ăştia sunt liberalii din ziua de azi. Bine, că mai deunăzi s-a mai trezit unul de pe la Oradea, consilier local, să interzică un concert metal pe motiv de “sataniştii dreacu io sunt ortodox”, dar măcar ăla era mai low-profile aşa, nu era chiar prim-vicepreşedinte de partid. Era o vorbă din bătrâni, apropo de ăia care se aseamănă.

Asta cu Orban e mai veche. Da’ întâmplător aud azi o declaraţie de la, de laaa… Victor Ponta! o bomboană de băiat, altfel, şi ce declara el? Că dl. Johannis, al cărui nume l-am tot auzit în ultima vreme, ar “participa la proiectul politic deja format pentru înlăturarea lui Traian Băsescu”. Buuun, deci a înţeles toată lumea? Ăsta e proiectul politic al majorităţii formate în jurul lui Johannis – înlăturarea lui Băsescu. Nu ieşire din criză, nu plată de salarii şi pensii, nu un guvern stabil, nu 1000 de alte chestii urgente. Atât contează, să pice Băsescu. Şi după aia ce?
Remarca Dan Tapalagă mai demult într-un articol excelent (EVZ a rămas, aparent, cam singurul ziar citibil, după ce Cotidianul a devenit un gunoi mizerabil) amploarea absolut idiotică pe care-a luat-o retorica anti-Băsescu zilele astea. Avem parte, aşadar, de Băsescu tiranul, perfidul, comunistul, însetatul de putere, distrugătorul de coaliţii, destabilizatorul şef al statului. Însă din exact aceeaşi direcţie suntem bombardaţi cu încă o imagine, aproape antagonică: Băsescu beţivul, stângaciul, chiorul, needucatul, hăhăitul. Come on, doar mie îmi miroase a manipulare grosolană? Doar mie mi se pare ciudat şi aproape ridicol de bătător la ochi că absolut toată lumea s-a coalizat împotriva lui, fără nici un strop de moderaţie şi făcând din “debarcarea” lui un scop, mai degrabă decât un mijloc?

Pe lângă toate acestea, ce mai aflăm? Se pare că mai prin primăvară m’sieur Geoană, ălălalt pretendent, ar fi dat o fuguţă neoficială până la Moskwa. Turism ca turism, dar umblă vorbe cu ceva afaceri în domeniul energiei şi ex-spioni sovietici şi alte chestii d-astea juicy. Cui i se pare tras de păr, să-i reamintesc că însuşi Tavarish Iliescu “i-a predat ştafeta”, nu demult, lui Geoană. Iar despre domnul Iliescu şi şederile sale academice prin înaltele şcoli ale lui Stalin, numai de bine.
Aşa că uite cum se conturează peisajul politic românesc în ultimul timp. Dacă-l susţii pe Băsescu eşti un jeg, o scursură, un spălat pe creier. Dacă, însă, îi susţii pe ăilalţi dubioşi, lumina sfântă a adevărului suprem se va pogorî asupra ta. Mai are careva timp să creadă d-astea, zău acuma?

Nu m-am prins încă ce rol joacă în toată nebunia asta domn’ doctor Oprescu, cu glumele lui de şofer de tir. Serios, de ăsta de ce nu se ia nimeni când vorbeşte de cocoşei hlizindu-se ca un copil oligofren? De ce nu se ia nimeni de el că e perfect incoerent în toate mesajele pe care le transmite? De ce nu se ia nimeni de el că are moaca strâmbă?
Mai avem un Remus Cernea, pentru care am semnat şi în simbolul căruia încă mi-ar plăcea să cred. Îndrăznesc să visez că va depăşi, sau măcar se va apropia, de procentajul lui Becali – ceea ce ar fi absolut fabulos ca fapt în sine. Însă problema rămâne – ce se va întâmpla în turul II? E clar că nu va câştiga nimeni din primul tur, cel puţin dacă nu se sinucid organizat ceilalţi candidaţi. Iar în ceea ce priveşte turul II, dacă isteria anti-Băsescu a atins asemenea cote halucinante încă de pe-acum, mi-e groază să-mi imaginez ce se va întâmpla până pe 6 decembrie. O să vedeţi oameni disperaţi, oameni periculoşi, care nu vor economisi nici o resursă pentru a-l face praf pe Băsescu în ochii electoratului sau, poate, chiar la propriu. Pe cine-o să mai credeţi atunci?

O să fie război.

Leave a Reply