Beneath the Albaiulian Sky, Part I

E ziua a doua de Dark Bombastic Evening 5 la Alba Iulia, festival al cărui nume nu prea mai e reprezentativ (cel puțin partea cu evening) dar care amintește de prima ediție și sintetizează foarte fain, pentru cei la curent cu evoluția evenimentului de la an la an, drumul parcurs de la început și cât de mult a crescut DBE până azi. Dark a rămas în tot acest timp, dar încet încet din “evening” a devenit “afternoons and evenings” iar “bombastic” nu prea mai e de ajuns să descrie cât de vastă e plaja emoțională prin care te poartă artiștii invitați.

Acum puțin timp s-a terminat soundcheck-ul Sieben, unul din puținele nume din line-up pe care le cunosc și le apreciez. Restul sunt în mare majoritate wildcards, pentru că, după concluzia la care am ajuns anul trecut, la DBE vii mai degrabă să te lași surprins și să descoperi muzici noi – cel puțin asta e strategia pe care am adoptat-o eu, și deja de câțiva ani încoace nu regret deloc :) Bunăoară, chiar acum sunt la soundcheck o trupă cu o tipă absolut minunată la voce și habar n-am cine sunt, dar precis o să aflu diseară și o să mai auziți de ei de la mine. Vă zic mâine.

Pentru că da, am constatat de anul trecut (și de acum doi ani de fapt, ediție despre care n-am scris deloc) că e dificil să povestesc despre DBE după ce s-a petrecut, așa că soluția ar fi să creionez povestea pe măsură ce se întâmplă. E și mai distractiv într-un fel, pentru că nu știm de la bun început care are să fie deznodământul :)

>>> Citește mai departe pe Overground Magazine

One Response to “Beneath the Albaiulian Sky, Part I”

  1. Scobitori de porţelan » Beneath the Albaiulian Sky, Part II

    […] Responsabilă cu vocea principală era Billie Lindahl, inițiatoarea proiectului, cea care ziceam ieri că-mi lăsase o impresie tare faină la soundcheck. Muzică în linie puțin naturo-mistică, cu […]

Leave a Reply