Posted inInformații / Sănătate

10 Tehnici naturale de îndepărtare a plăcii dentare

placa dentara

Îngrijirea dentară adecvată este esențială pentru menținerea unui zâmbet sănătos și pentru prevenirea problemelor dentare, cum ar fi cariile și boala parodontală. Placa dentară este un strat de bacterii care se acumulează pe dinții noștri și poate duce la afecțiuni dentare dacă nu este îndepărtată în mod regulat. Pe lângă periajul și folosirea aței dentare regulate, există și tehnici naturale pe care le puteți folosi pentru a îndepărta placa dentară și a menține o igienă orală optimă. Iată zece astfel de tehnici:

1. Periajul Cu Bicarbonat de Sod:

  • Bicarbonatul de sod are proprietăți abrazive blânde și poate ajuta la îndepărtarea plăcii dentare. Înmuiați periuța de dinți în bicarbonat de sod și periați cu grijă dinții de două ori pe săptămână.

2. Uleiul de Cocos pentru Oil Pulling:

  • Oil pulling este o tehnică tradițională de curățare a gurii care implică clătirea cu ulei de cocos timp de 15-20 de minute. Acest lucru poate ajuta la îndepărtarea bacteriilor și a plăcii dentare.

3. Apa cu Sare pentru Gargara:

  • Gargara cu apă sărată poate ajuta la reducerea inflamației gingiilor și la îndepărtarea bacteriilor. Adăugați o linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și faceți gargara de două ori pe zi.

4. Frunze de Salvie:

  • Salvie este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene. Masticați frunze proaspete de salvie sau folosiți ulei de salvie pentru a ajuta la combaterea bacteriilor din gură.

5. Coaja de Portocală Uscată:

  • Coaja de portocală uscată poate acționa ca un exfoliant natural pentru dinți. Frecați ușor coaja de portocală uscată pe dinți pentru a ajuta la îndepărtarea plăcii dentare.

6. Mere și Morcovi Crud:

  • Mestecați mere sau morcovi crude pentru a curăța dinții și a stimula producția de salivă, care poate ajuta la neutralizarea acidului din gură.

7. Cărbune Activat:

  • Cărbunele activat este cunoscut pentru capacitatea sa de a atrage și de a elimina toxinele. Pulberea de cărbune activat poate fi folosită pentru periajul dinților pentru a îndepărta placa și petele.

8. Ceai Verde:

  • Ceaiul verde conține antioxidanți și substanțe antibacteriene care pot ajuta la combaterea bacteriilor din gură. Clătiți gura cu ceai verde fără zahăr după periajul dinților.

9. Miere de Manuka:

  • Mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene și poate fi aplicată direct pe gingii sau pe dinți pentru a ajuta la combaterea plăcii dentare.

10. Vitamina C Naturală:

  • Consumul de alimente bogate în vitamina C, cum ar fi citricele și kiwi, poate ajuta la menținerea sănătății gingiilor și la prevenirea inflamațiilor.

Este important de menționat că aceste tehnici naturale pot fi folosite ca suplimente la periajul și folosirea aței dentare regulate, dar nu trebuie să înlocuiască aceste practici de bază de îngrijire dentară. Consultați întotdeauna un dentist pentru îngrijirea dentară de rutină și pentru evaluarea stării dvs. dentare generale. Menținerea unei igiene orale adecvate este esențială pentru sănătatea orală pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *