Posted inBlogging

Deviația de sept: Operație endoscopică fără durere

Deviația de sept nazal este o afecțiune comună care poate afecta respirația și calitatea vieții unei persoane. Această problemă apare atunci când septul nazal (peretele care separă cele două căi nazale) este deplasat sau deviat de la poziția sa normală. Desigur, această afecțiune poate fi inconfortabilă și provoacă dificultăți în respirație, mai ales în timpul somnului sau în timpul activităților fizice. Cu toate acestea, operația endoscopică pentru deviația de sept oferă o soluție eficientă și, în multe cazuri, fără durere pentru această problemă.

Ce Este Deviația de Sept Nazal?

Septul nazal este format din cartilaj și os și se află în centrul nasului, separat în mod normal în mod egal în cele două căi nazale. În cazul deviației de sept, acest perete este deplasat sau deviat de la poziția sa normală, blocând parțial sau total una dintre căile nazale. Aceasta poate fi cauzată de traumatisme anterioare, dezvoltare anormală sau factori ereditari.

Simptomele Deviației de Sept:

Simptomele deviației de sept pot varia de la ușoare la severe și pot include:

 1. Obstrucția nazală: Una dintre cele mai comune manifestări este dificultatea în respirație, mai ales pe una dintre căile nazale.
 2. Congestie nazală: Nasul poate fi congestionață sau blocat în mod frecvent, cauzând disconfort.
 3. Sforăit: Deviația de sept poate contribui la apariția sforăitului în timpul somnului, deoarece fluxul de aer este restricționat.
 4. Dureri de cap: Unele persoane pot experimenta dureri de cap frecvente, deoarece obstrucția nazală poate afecta fluxul de oxigen către creier.
 5. Epistaxis (sângerare nazală): Nasul poate fi mai susceptibil la sângerări din cauza deviației de sept.

Operația Endoscopică pentru Deviația de Sept:

Operația endoscopică pentru deviația de sept este o procedură minim invazivă care permite corectarea deviației de sept fără a necesita incizii sau tăieturi externe. Acest tip de intervenție se efectuează de obicei sub anestezie generală sau locală și implică următorii pași:

 1. Endoscopie: Chirurgul introduce un endoscop subțire și flexibil, prevăzut cu o cameră video, în una dintre căile nazale pentru a vizualiza zona deviației de sept.
 2. Corecția: Cu ajutorul instrumentelor mici, chirurgul îndepărtează sau rearanjează țesuturile sau cartilajul pentru a corecta deviația de sept și pentru a deschide căile nazale.
 3. Absorbție sau suturare: În unele cazuri, pot fi utilizate materiale absorbabile sau suturi pentru a menține noul aliniament al septului nazal.
 4. Închiderea inciziilor: După ce deviația de sept este corectată, căile nazale sunt lăsate să se vindece natural și, de obicei, nu este necesară vreo cusătură sau tamponare.

Beneficiile Operației Endoscopice:

Operația endoscopică pentru deviația de sept are multiple beneficii:

 • Minim invazivă: Nu necesită incizii externe și nu provoacă cicatrici vizibile.
 • Recuperare rapidă: Pacienții se pot recupera în general mai rapid decât în cazul procedurilor chirurgicale mai invazive.
 • Mai puțină durere: Durerea postoperatorie este de obicei minimă, ceea ce face ca procedura să fie relativ lipsită de durere.
 • Rezultate eficiente: Operația endoscopică oferă rezultate eficiente în corectarea deviației de sept și îmbunătățește semnificativ respirația.

Concluzie:

Operația endoscopică pentru deviația de sept este o soluție eficientă și fără durere pentru persoanele care suferă de această afecțiune. Cu ajutorul acestei proceduri, pacienții pot experimenta o îmbunătățire semnificativă a respirației și a calității vieții, fără a se confrunta cu disconfortul și durerea asociate procedurilor chirurgicale mai invazive. Dacă aveți simptome de deviație de sept, consultați un specialist pentru evaluare și discutarea opțiunilor de tratament adecvate pentru dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *