Posted inInformații

Rețetă gel de duș ecologic făcut acasă

gel de dus natural

În căutarea unui gel de baie ecologic și prietenos cu mediul înconjurător? Ei bine, ai venit în locul potrivit! Poți crea propriul tău gel de baie acasă, fără substanțe chimice dăunătoare și ambalaje inutile. Această rețetă DIY (fă-o singur) este simplă, eficientă și, cel mai important, eco-friendly. Haide să începem!

Ingrediente:

 • 1 cană de săpun lichid ecologic (poate fi săpun de castil, săpun de cocos sau săpun de glicerina ecologic)
 • 1/4 cană de ulei de cocos organic
 • 1/4 cană de miere organică
 • 1 linguriță de vitamina E (opțională, dar hrănitoare pentru piele)
 • Uleiuri esențiale (opționale, pentru parfumare)

Instrucțiuni:

 1. Prepară baza de săpun: Într-un recipient, amestecă săpunul lichid ecologic și uleiul de cocos. Poți utiliza un săpun de castil pentru o opțiune de bază sau să alegi un săpun de cocos sau glicerina pentru un plus de hidratare. Aceste ingrediente vor ajuta la curățarea și hidratarea pielii în mod natural.
 2. Adaugă mierea: Mierea are proprietăți antibacteriene și hidratante. Adaugă mierea organică în amestec și amestecă bine pentru a asigura omogenizarea ingredientelor.
 3. Opțional, adaugă vitamina E: Dacă dorești să oferi un impuls suplimentar de îngrijire pielii, poți adăuga o linguriță de vitamina E. Aceasta are proprietăți antioxidante și ajută la menținerea sănătății pielii.
 4. Parfumează cu uleiuri esențiale: Dacă dorești să personalizezi mirosul gelului de baie, adaugă câteva picături de uleiuri esențiale. Uleiurile de lavandă, portocală, mentă sau eucalipt sunt alegeri populare. Asigură-te că adaugi uleiurile esențiale cu grijă, deoarece acestea sunt puternice și pot irita pielea dacă sunt folosite în exces.
 5. Stochează într-un recipient ecologic: Transferă gelul de baie într-un recipient reciclabil sau reutilizabil. Poți folosi sticle de sticlă sau plastic durabil, pe care le poți refolosi pentru a reduce deșeurile.
 6. Folosește cu încredere: Acum ai propriul tău gel de baie ecologic, gata să fie folosit! Aplică pe piele în timpul dușului sau băii, savurând beneficiile ingredientelor naturale.

Această rețetă de gel de baie ecologic făcut acasă este nu numai bună pentru mediu, dar și pentru pielea ta. Fără substanțe chimice agresive și ambalaje inutile, vei contribui la reducerea amprentei de carbon și la promovarea unui mod de viață mai sustenabil.

Nu uita să etichetezi corect recipientul și să menționezi data preparării pentru a ține cont de termenul de valabilitate. Și, bineînțeles, împărtășește această rețetă cu urmăritorii tăi pentru a-i inspira să facă și ei schimbări ecologice în rutina lor de îngrijire personală. Fii parte a mișcării către un stil de viață mai verde și mai sănătos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *